Wat is Wordpress?

Dave den Hollander · 30-01-2018

Wat is Wordpress?

Er zijn vele moeilijke namen aan te geven maar simpel gezegd, is Wordpress waarschijnlijk de makkelijkste en krachtigste manier om simpel een blog of een website te maken en te onderhouden. Met Wordpress kun je zonder enige kennis van programmeren toch zelf een website in elkaar flansen omdat het moeilijke werk al voor jou gedaan is! Perfect voor de doe-het-zelver of de starter!

Maar wat is wordpress précies?

Wordpress is een content management systeem (CMS). Én wel de populairste ter wereld. De meeste websites die je tegenkomt zijn met Wordpress gemaakt. Met wordpress is het extreem simpel om zelf pagina’s, teksten en foto’s toe te voegen. Ook is een contact formulier erin plaatsen maar een kleine moeite. Volgens Nu.nl en meerdere andere bronnen draait meer dan 25% van alle websites op Wordpress (op nummer 2 staat Joomla met maar 7%).
Omdat Wordpress zo enorm populair is, wordt er ook enorm veel aan het systeem zelf gewerkt, met als gevolg dat Wordpress enorm veruitstrevend, flexibel en krachtig is! Nu komt de vraag: “Met zoveel voordelen zal ook wel een nadeel gepaard zijn?”. Dat klopt! Wordpress gaat natuurlijk gepaard met een leercurve, zodra je iets nieuws wilt doen moet je je er altijd in verdiepen. Gelukkig is deze leercurve bij Wordpress kort en handleidingen zijn er in overvloed. Dus kort samengevat: Wordpress is een CMS waarmee je enorm simpel mooie en krachtige websites kunt bouwen, zonder dat je je hoeft te verdiepen in ‘programmeren’. Wordpress werkt relatief simpel maar de mogelijkheden zijn enorm. Dus wacht niet langer en stuur direct een mail naar [email protected] zodat jij ook met Wordpress aan de gang kan gaan!

Foto van Dave den Hollander

Dave den Hollander

Mede-eigenaar [email protected]

"Dave is een serieuze ondernemer met een oog voor efficiëntie. Hij weet als geen ander hoe technologie kan worden ingezet voor het beste resultaat."